top of page
Blog.jpg

İÜPK BLOG

İstanbul Üniversitesi’nde Psikoloji’ye Giriş – İlk Bakış

Güncelleme tarihi: 14 Ağu 2023

Hazır okul yerleştirmeleri başlamışken ben de yeni birinci sınıfı bitirmiş biri olarak istanbul üniversitesi psikoloji ile tanıştığım, kaynaştığım o ilk yılı kısaca yeni gelenlere bir önizleme, bölümdekilere de bir hatırlatma olması amacıyla anlatayım dedim.

Geçen sene bu zamanlarda annemle beraber o okul tanıtımı senin bu okul tanıtımı benim geziyorduk. Tabi vakıf üniversitelerinde ilgi alaka çok olunca ben de bir şımarıklık başlamış devletlere dudak bükerek bakıyordum. Derken annem beni oflata puflata beyazıta getirdi. O dillere destan tarihi kapıdan geçip tanıtım masalarına yaklaştık. Tabi ben diğer tanıtımlardaki gibi etrafıma doluşup okul hakkında övüp duracaklar diye beklerken bir baktım ki insanlar soru soruyor ve tanıtımdakiler kısa kısa cevap verip laf kalabalığından kaçıyorlar. Üniversitenin genelinde ‘bizim adımız markamız, fazla söze gerek yok’ havası hakimdi. Hele bir de psikoloji okuyacaksam bu okulda okumam lazım deyip başladım istanbul üniversitesi macerama.

İlk başlayan herkesin sorunu, okulda dönüp dolaşıp koridorları karıştırmak… Hangi amfi neredeydi, kantin ne taraftaydı? İlk ayım binanın karışık mantığını anlamaya çalışarak geçti. Bir senenin sonunda ihtiyacım olan bütün amfilerin yerini öğrendim allahtan. Gerisi ilerki zamanın sorunu.

Bölüme kendimi daha yakın hissetmem psikoloji kulübü ile tanışmamla oldu. Her dönemden insanlarla ve onların tecrübeleriyle tanıştım, düzenledikleri etkinliklerle iü psikolojinin markalaşmış kalitesini daha iyi anladım. Sağolsunlar her biri biz yeni başlayan öğrencilerle çok ilgiliydiler merak ettiklerimizi cevapladılar, ödevlerde yardımcı oldular ve bizi kulübün birer parçası haline getirdiler. Bu kulüp sayesinde okul sadece derse geldiğimiz yer olmaktan çıktı ve eğlenebildiğimiz kendimizi geliştirebildiğimiz bir yer oldu.

Bu sene iü psikolojiye yeni başlayacak olanlara sesleniyorum. Koridorlarda dönüp dolaşıp amfi ararken, kantin neredeydi derken, yemekhanede yemek yerken bir anda duyuru yapıldığında, hergelede düzenlenen etkinlikleri görünce şaşırdığınızda, psikolojinin hiç düşündüğünüz kadar basit olmayıp bir çok dala ayrıldığını farkettiğinizde, psikoloji günlerinde okulunuzla gurur duyduğunuzda, sıralarınızı kedilerle paylasip koltuklarda saatlerce sınavlara çalıştığınızda anlayacaksınız ki siz de artık bu tarihi binanın darülfûnun-i osmani’nin yani istanbul üniversitesi’nin bir parçası olmuşsunuz. Hayırlı olsun ve hoşgeldiniz 🙂

Ecem Tamer

İÜ Psikoloji 2.sınıf

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
  • Instagram
  • iupk logo
bottom of page